Vrijwilliger uitgelicht

Een nieuwe rubriek: de vrijwilliger. Wie het onlangs aangeleverde vrijwilligers-overzicht van Wanda bekijkt, wordt er stil van. Een behoorlijk aantal. Uiteraard kennen al die vrijwilligers niet iedereen die op de lijst van Wanda staat. Daarom deze nieuwe rubriek waarin een vrijwilliger zich voorstelt. Dat hoeft niet lang te zijn en het stokje kan aan het eind van het verhaaltje doorgegeven worden aan een andere vrijwilliger. Voorlopig kunnen we wel even vooruit.

Misschien een tikkeltje onbeleefd, maar ik begin deze nieuwe rubriek met mezelf. De naam is Romain van Damme, geboren en getogen in Zeeuws-Vlaanderen, maar al heel lang woonachtig in het bourgondische Breda. Deze stad werd na mijn studie journalistiek en Nederlands (laatste studie niet afgemaakt) mijn standplaats. Bijna 44 jaar heb ik gewerkt als journalist bij dagblad De Stem dat later fuseerde met het Brabants Nieuwsblad uit het West-Brabantse Roosendaal. Begonnen als sportjournalist, daarna politiek, chef-functies en vervolgens reportage-redacteur en verslaggever in binnen- en buitenland. Niet alleen voor De Stem, maar ook voor andere kranten die verbonden waren aan het concern waarvan De Stem onderdeel was. Zoals VNU, Wegener en sinds enkele jaren het Belgische De Persgroep.

Inmiddels ben ik alweer enkele jaren met pensioen (bijna 70). Schrijven doe ik nog altijd met veel plezier, onder andere nu ook voor het MMB dat aan de Ettensebaan een prachtig onderkomen heeft en waar vrijwilligers hard werken om het verhaal van oorlog en vrede op een fraaie manier levendig te houden. O ja, ik ben getrouwd. Kinderen en kleinkinderen en tot slot, een hartstochtelijk NAC-fan! Voor mij is iedereen nieuw, dus ik laat aan Floor of Wanda de keus wie het volgend stukje voor deze rubriek schrijft.