Vrije tijd, wat doe je ermee?

Vrije tijd, wat doe je ermee?

Nu het Maczek Memorial Breda vanwege de lockdown voorlopig nog niet zal worden geopend, hebben veel vrijwilligers meer, zo niet heel veel, vrije tijd.
Wat doe je daarmee? TV kijken, Netflix kijken, lezen, huis opruimen, schoonmaken. Voor diegenen die nog goed ter been zijn is wandelen of fietsen natuurlijk ook een optie.
Een van onze vrijwilligers van de Activiteitencommissie stelde onlangs in een online-vergadering (helaas kunnen we voorlopig nog niet echt bij elkaar komen) voor om je aan te sluiten bij Strava, een organisatie waar je je gratis kunt aanmelden.

Op je telefoon kun je de Strava-app downloaden en vervolgens kun je aan de slag. 

Je drukt op de knop Start en gaat wandelen, fietsen of hardlopen; in mijn geval wandelen. 

Het is handig als je een doel hebt waar je heen wilt; vandaag wilde ik naar de begraafplaats waar 7 mannen uit Engeland begraven liggen; deze mannen hebben in WWII meegeholpen met de bevrijding van Oosterhout en worden nog jaarlijks herdacht, dankzij onze medevrijwilliger Wadec Salewicz. 

Zo zijn er natuurlijk tal van mogelijkheden om te wandelen of te fietsen; je kunt alleen gaan of met twee (dat mag zelfs, ondanks de lockdown). Zo hebben Bob van der Nat (een van onze vrijwilligers) en ik een wandeling gemaakt naar de Ter Aalsterbrug aan het Markkanaal in Oosterhout. Hier staat een luisterpaal van de Liberation Route waar je, door aan het wiel te draaien, het verhaal te horen krijgt wat zich daar in de WWII bij die brug heeft afgespeeld. De wandelroute en de luisterpaal van Liberation Route zijn te zien in de afbeelding.  

Dit zijn maar een paar voorbeeldjes van wat je allemaal kunt doen in je vrije tijd.

Door de wandelingen/fietstochten met elkaar te delen blijf je in contact, al is het dan in de meeste gevallen virtueel. 

Bovendien is het een stimulans om meer te bewegen.

 

Voor Strava zie: https://www.strava.com.

Als je je hebt aangemeld bij Strava kunnen we je uitnodigen voor de club: Maczek Memorial Breda.

 

Wanda Smigielski en Bob van der Nat