Wij danken Hans voor de jarenlange actieve en positieve steun aan onze organisatie

Hans Talboom heeft deze maand te kennen gegeven te willen stoppen met zijn vrijwilligerswerk voor het generaal Maczek Museum en het Memorial. Hans is in zijn leven 53 jaar een enorme “bezige maatschappelijke bij” geweest. Het leidt te ver om alle activiteiten aan te geven. Hij heeft dat pas in 93423 woorden zelf gedaan. Een deel van deze activiteiten was gericht op het Generaal Maczek Museum.

In juli 2011 is Hans begonnen als gastheer voor de tentoonstelling in de Trip van Zoudtlandtkazerne. Hij maakte (als oud hoofd Basis School) deel uit van het team voor de opzet van een scholenprogramma. Met zijn prachtige stem heeft hij bijvoorbeeld de tekst ingesproken van die geweldige film ‘Voor jouw en mijn vrijheid’ die we nu al veel jaren gebruiken. Hij heeft het lessenpakket ‘Het Bredaas Verhaal 1940-1945’  voor alle basisscholen in Breda mede samengesteld. Dit programma vormt nu de basis voor ons huidige scholenprogramma. Van 2012-2019 fungeerde hij als bestuurslid van de 'Stichting Vrienden van het GMM'. 

Zijn laatste activiteiten waren voor hem de inspanningen voor het Memorial.

Hij neemt ook afscheid van de werkgroep Commissie Zichtbaarheid en het Scholenprogramma basisschool 2020/2021 (v/h Pop-up Tankproject).

Hij dankt iedereen voor de bijzonder plezierige samenwerking, voor de bevlogenheid, de warmte, het enthousiasme, de inzet en de visie van de commissieleden en alle andere vrijwilligers.

Hij had dit niet graag willen missen.

Wij danken Hans voor de jarenlange actieve en positieve steun aan onze organisatie. Ondanks dat hij wegens ouderdom en lichamelijk ongemakken gas terug moest nemen, heeft hij het werk voor het museum nooit opgegeven. Wij wensen hem en zijn lieve echtgenote, die hem vaak bij museum bijeenkomsten vergezelde, nog een goede gezonde tijd toe.

 

Door Frans Ruczynski