maczek_memorial_29.jpg
Leren

Informatie & Documentatiecentrum

Het Maczek Memorial Breda beschikt naast de collectie aan voorwerpen ook over een grote bibliotheek met vaak unieke boeken over de rol van de Poolse bevrijders tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook beschikken we over uniek archiefmateriaal (o.a. war diaries van de 1 Poolse Pantserdivisie). De catalogus van de bibliotheek is binnenkort op deze website te raadplegen via COLLECTIES [link invoegen naar Collecties, RB media zoekt uit].

verder beschikt het informatie- en documentatiecentrum over een unieke verzameling foto's en films. Een deel van die collectie is via COLLECTIES te bekijken. Bent u op zoek naar specifieke foto's of filmfragmenten, neem dan contact met ons op.

De bibliotheek

De bibliotheek bestaat uit meer dan 7.000 titels. De boeken zijn op verzoek te raadplegen in het Memorial. Wilt u een of meer boeken inzien, neem dan contact met ons op. Binnenkort kunt u de catalogus van de bibliotheek HIER raadplegen.

maczek_memorial_10.jpg

Foto's en films

Het Maczek Memorial Breda beschikt over ca 11.000 foto's, waarvan de helft ongeveer is gedigitaliseerd. De andere helft wordt momenteel in samenwerking met het Bredaas Archief ook gedigitaliseerd. Een deel van de foto's is HIER te bekijken. Bent u op zoek naar specifieke foto's, neem dan contact met ons op.

Ook handig

De Poolse inzet ten tijde van de Tweede Wereldoorlog wordt verteld in een tentoonstelling en een auditorium op een eigentijdse manier.

maczek_memorial_10.jpg
Collectie Meer dan 1000
voorwerpen in onze collectie

Erkenning voor de poolse strijdkrachten die bijgedragen hebben aan de bevrijding van Nederland