5582_reg_4108.jpg
Routebeschrijving

Plan je reis

Het Maczek Memorial Breda is gelegen aan de Ettensebaan 17a in Breda en gemakkelijk bereikbaar te voet, met de fiets of auto. Lees even de aanwijzingen hieronder waar u het beste kunt parkeren. Gebruik het kaartje in de link.

7722_reg_4133.jpg

Je komt met de auto

De Ettensebaan is een doorgaande weg. Bij het Pools Militair Ereveld waar het Maczek Memorial Breda achter ligt, zijn slechts zes parkeerplaatsen. Deze zijn bedoeld om uit- en in te stappen voor bezoekers die minder valide zijn.

Je kunt parkeren op het parkeerterrein van naastgelegen Begraafplaats Zuylen, Tuinzigtlaan 11, 4813 XH Breda. Tijdens de reguliere openingstijden kunt lopend via de begraafplaats de borden Maczek Memorial Breda volgen waarna je uitkomt bij het Maczek Memorial Breda. Deze route is niet beschikbaar als je in de avond ons komt bezoeken, de begraafplaats in dan gesloten.

Parkeren is ook mogelijk op het openbaar parkeerterrein aan de Zandoogjes in Breda. Parkeerplaats Zandoogjes bevindt zich direct achter het Shell benzinestation t.o. het Pools Militair Ereveld. Lopend ben je in ongeveer 5 minuten bij het Pools Militair Ereveld.

Je komt lopend

Volg het fietspad aan de zuidkant van de Ettensebaan tot je bij het Pools Militair Ereveld bent. Over het brede grindpad kom je bij het gebouw. 

Je komt met de fiets

Neem het fietspad aan de zuidkant van de Ettensebaan tot je bij het Pools Militair Ereveld bent. Over het brede grindpad kun je doorfietsen tot het gebouw, waar je aan jouw linkerhand fietsenrekken vindt.

Je komt met het openbaar vervoer

Vanaf bushalte Centraal Station Breda ben je in 15 minuten bij het Pools Militair Ereveld. Je neemt Arriva bus 311, richting Oud-Gastel via Etten-Leur. Uitstappen bij bushalte Tuinzigtlaan, Breda. Vervolgens loop je in 5 minuten naar het Pools Militair Ereveld.

maczek_memorial_10.jpg
Collectie Meer dan 1000
voorwerpen in onze collectie

Erkenning voor de poolse strijdkrachten die bijgedragen hebben aan de bevrijding van Nederland