7722_reg_4133.jpg
Steun het Memorial

Steun het Maczek Memorial Breda

Je kunt het Maczek Memorial Breda op verschillende manieren ondersteunen

Als vriend steun je ons financieel en dat is hard nodig. Word ook vriend!

Als vrijwilliger draag je actief bij aan het succes van het Maczek Memorial Breda.

Misschien heb je thuis objecten of ducumenten die een plaatsje verdienen in onze unieke collectie  

 

Schenken van objecten en documenten

Wellicht heb je spullen thuis die herinneren aan de Poolse bevrijders en wil je die schenken aan het Maczek Memorial Breda omdat we ze dan kunnen tonen in onze collectie of vormen ze een aanwinst voor ons informatie- en documentatiecentrum. 

Vriend worden van het memorial

Door vriend te worden van het Maczek Memorial Breda steun je direct de instandhouding van het gebouw en onze activiteiten. Zonder die steun kan het Memorial niet bestaan. 

Vrijwilliger worden bij activiteiten

Zonder vrijwilliger geen Memorial! 

Er is veel nodig om het Memorial te laten draaien. Wil je ook een bijdrage leveren? Neem contact met ons op.

Vrienden van het Maczek Memorial Breda

Dankzij de vrienden van het Maczek Memorial Breda kunnen wij een gevarieerd programma aanbieden en investeringen doen in de aankleding van het gebouw. Zo hebben de vrienden ons de piano geschonken en zijn wij in staat in 2025 een fantastisch boek over de geschiedenis van de 1 Poolse Pantserdivisie uit te geven. 

Alle werkzaamheden in het Memorial worden door vrijwilligers verricht. U donatie komt direct ten goede aan het Memorial en zijn activiteiten.

Voor een bedrag van € 50 (meer mag natuurlijk ook) ben je een jaar lang vriend van het Memorial en geniet je van alle voordelen, maar steun je vooral dit initiatief!

Vrijwilliger worden bij het Maczek Memorial Breda

Wil je in een bevlogen team een bijdrage leveren aan het verspreiden van kennis over de Tweede Wereldoorlog en de rol van de 1e Poolse pantserdivisie hierin? En/of wil je je inzetten voor programma’s die het belang van en waardering voor de democratische rechtsstaat benadrukken en die mensen vaardigheden aanleren om zelf een actieve bijdrage te leveren aan vrijheid?

Dan is vrijwilligerswerk bij het Maczek Memorial waarschijnlijk wel iets voor jou! 

We zijn altijd op zoek naar mensen die enthousiast zijn om het Memorial te ondersteunen. Elke bezoeker wordt ontvangen door onze gastvrouwen en -heren. De gidsen geven gepassioneerd hun rondleidingen. De educatiecommissie ontvangt jaarlijks 50 schoolklassen, de conservatiecommissie beheert de collectie, de programmacommissie zorgt voor mooie activiteiten, waar weer over moet worden gecommuniceerd via onze socials en de website... Genoeg te doen dus!

Interesse? Bekijk hier onze vacatures:

Solliciteren kan door een mail met een korte motivatie en cv te sturen.

maczek_memorial_10.jpg
Collectie Meer dan 1000
voorwerpen in onze collectie

Erkenning voor de poolse strijdkrachten die bijgedragen hebben aan de bevrijding van Nederland