glurenbijdeburenhoofdfoto.jpg
Nieuws

Gluren bij de Buren

Op 30 juni treedt lokaal talent op, letterlijk op het gras van de buren.

16-11-2023 Leestijd: min.

Een gezongen reis van liefde langs oorlog en bevrijding door sopraan Julie Fraiture

Laat je meevoeren op een reis langs oorlog en bevrijding met liefde als rode draad, terwijl je geniet van de heldere en warme sopraanstem van Julie Fraiture. Een prachtig liedrecital dat plaatsvindt voor het indrukwekkende decor van het Maczek Memorial Breda. Een museum waar je meer leert over de bevrijding van Breda in 1944 en de strijd die de Polen hiervoor hebben gevoerd.

Stel, je wordt verliefd en verwacht samen een kind. Maar dan breekt de oorlog uit. Je geliefde moet afreizen naar het front en omdat je niet meer fysiek samen kan zijn, vraag je de wind om je geliefde te kussen. De wanhoop als je geliefde sneuvelt. Je kan alleen bidden om vrede zodat jullie kind in veiligheid kan opgroeien. En dan, de vreugde als de bevrijding eindelijk daar is. Een programma met barokke en klassieke liederen en aria’s van o.a. Händel, Poulenc, Cesti, Vaughan Williams en Britten.

juliefraiture.jpg

Julie Fraiture

De Bredase Julie Fraiture besloot haar hart te volgen na een opleiding tot ingenieur. Zij werkt nu aan haar carrière als zangeres. Haar passie voor muziek en zangtalent waren al op jonge leeftijd duidelijk toen ze zong bij meisjeskoor Puellae Cantantes o.l.v. Ruben de Grauw in de Sacramentskerk. Deze veelbelovende jonge zangeres wordt sinds 2022 vocaal gecoacht door Rita Dams, hoofdvakdocent klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Sinds 2023 studeert zij klassieke zang aan het conservatorium in Tilburg. Ook studeerde ze aan het Conservatorio di Musica Cesare Pollini in Padua, Italië. Julie soleerde onder meer o.l.v. Ton Koopman in het Gloria van Vivaldi en in de Mariavespers van Monteverdi o.l.v. Ad van Unen.


Julie Fraiture zal drie maal 30 minuten optreden.

Tijd: 13:00 - 18:00

Gratis entree

Meer berichten
maczek_memorial_10.jpg
Collectie Meer dan 1000
voorwerpen in onze collectie

Erkenning voor de poolse strijdkrachten die bijgedragen hebben aan de bevrijding van Nederland