gif-tegel-maczek.gif
Nieuws

Herinner D-day digitaal!

Vanaf vandaag, 80 jaar na de landing in Normandië, is een deel van de collectie van het Maczek Memorial Breda ook digitaal te zien. Via onze nieuwe website zijn nu zeldzame objecten, foto’s en films die het bijzondere verhaal van Generaal Maczek en zijn soldaten verbeelden toegankelijk. Een uniek moment!

06-06-2024 Leestijd: min.

In de expositieruimtes van het Maczek Memorial Breda is een selectie te zien van de aanwezige collectie. Als kenniscentrum willen we ook de rest van de collectie ontsluiten voor het publiek. Sinds 2020 loopt het project “digitalisering”, na een oproep in de regeling “75 jaar vrijheid” van het Mondriaan Fonds. Met een groep vrijwilligers is hard gewerkt aan het fotograferen, scannen en digitaliseren van de collectie. Chapeau! Dit is het moment dat we een deel van de collectie online kunnen laten zien. De werkzaamheden om de overige stukken te digitaliseren lopen uiteraard nog steeds door.

Met het digitaliseren van de collectie, en de bijbehorende nieuwe website, wordt de collectie nog toegankelijker gemaakt voor een breed publiek. We verwachten ook dat hierdoor bezoekers nog makkelijker de weg naar het Memorial in Breda weten te vinden. Via een speciale campagne zullen we, in samenwerking met scholenkoepels, de digitale collectie onder de aandacht gaan brengen bij de Bredase jongeren. Dit zal na de zomer plaats gaan vinden, in combinatie met de viering van 80 jaar bevrijding in Breda.

 

Meer berichten
maczek_memorial_10.jpg
Collectie Meer dan 1000
voorwerpen in onze collectie

Erkenning voor de poolse strijdkrachten die bijgedragen hebben aan de bevrijding van Nederland