fotogerbengastheer.jpg
Nieuws

Even voorstellen: Gerben Volk

Hierbij stellen we onze nieuwste vrijwilliger voor: Gerben Volk. Hij is onlangs gestart als gastheer bij het Maczek Memorial Breda.

21-05-2024 Leestijd: min.

Gerben Volk

Mijn naam is Gerben Volk en sinds een paar maanden ben ik een nieuwe vrijwilliger bij het memorial. Sinds anderhalf jaar woon ik in Breda. Ik ben 28 jaar oud en heb enige tijd theologie gestudeerd.

Sinds mijn kindertijd heb ik een fascinatie voor geschiedenis in het algemeen en de Tweede Wereldoorlog in het bijzonder. Ik zal nooit vergeten hoe ik als elfjarige de film ‘A Bridge Too Far’ keek met mijn vader op de televisie. Mijn belangstelling voor de oorlog was geboren. Ik ben vanaf toen naar heel veel musea in Nederland en België geweest, verzamelde boeken en heb veel films over de oorlog gezien. In alle eerlijkheid moet ik bekennen dat ik niet wist dat Breda door de Polen bevrijd is! 

Ik heb me de afgelopen tijd in het Poolse verhaal in de oorlog verdiept en ben diep onder de indruk van de impact van de oorlog op Polen als land en volk. Dit verhaal moet verteld blijven worden en het memorial (vrijwilligers) doen daar veel goed werk voor. Fijn is ook dat iedereen welkom bij het memorial is als vrijwilliger. Naast mijn fascinatie voor geschiedenis, de oorlog en mijn vrijwilligerswerk voor het memorial heb ik ook nog andere hobby’s. Lezen is mijn grote passie. In mijn huis staat er honderden boeken over geschiedenis, theologie, filosofie, economie, psychologie, literatuur, rechten en talen. 

Meer berichten
maczek_memorial_10.jpg
Collectie Meer dan 1000
voorwerpen in onze collectie

Erkenning voor de poolse strijdkrachten die bijgedragen hebben aan de bevrijding van Nederland