Hoge Poolse onderscheiding voor jarenlange inzet MMB

Het laatste weekend van oktober stond natuurlijk helemaal in het teken van de 78e herdenking van de Bredase bevrijding door de Eerste Poolse Pantserdivisie.
In het Chassépark in Breda staat het monument dat hier 8 jaar geleden werd opgericht.

Vertegenwoordigers van de Poolse Ambassade, de Poolse legerleiding, het gemeentebestuur van Breda, de Poolse kerk en Poolse verenigingen onderstreepten in toespraken en met kransleggingen hun respect voor de Poolse militairen. Een Poolse militaire kapel onderstreepte dat met een muzikaal eerbetoon.

De Bredase locoburgemeester (Arjan van Drunen) sprak tevens zijn grote waardering uit voor de militaire veteranen die sindsdien op tal van plaatsen gestreden hebben voor herstel en behoud van de vrede. Verschillende veteranen woonden de plechtigheid bij te midden van tal van andere genodigden en belangstellenden.

Voor het Maczek Memorial Breda kreeg de indrukwekkende bijeenkomst extra glans toen bekend werd gemaakt dat de Poolse minister van Defensie besloten had drie personen te onderscheiden.
Vervolgens werden de onderscheidingen uitgereikt aan Frans Mertens, Rob van Dommelen en Albert Bugaj. Alle drie heel goede bekenden van ons.

Wij feliciteren Frans, Albert en Rob van harte met dit welverdiende eerbetoon!